2020. május 23., szombat

Igazi ritkaság!Gyönyörű Waltham óra az 1950-es évekből - Jelenlegi ára: 19 900 Ft


 Waltham óramárka másfél évszázados története bővelkedik kalandos fordulatokban. A céget három amerikai úr, Aaron Dennisson, Edvard Howard és David Davis alapította 1850-ben Roxbury városában. Céljuk az volt, hogy a mechanikus órák alkatrészeinek gyártását automatizálják és ezzel olcsóbbá, elérhetőbbé tegyék az időmérő szerkezeteket. A kezdetleges gépsorok azonban igen pontatlannak bizonyultak, ritkán sikerült két egyforma darabot gyártani velük. A tulajdonosok hatalmas összegeket áldoztak a rendszer tökéletesítésére, a cég pedig többször is nevet változtatott. A gyárat 1854-ben a Massachusetts állambeli Walthambe költöztették, innen ered a márkanév. A vállalkozás három évvel később csődbe jutott és elárverezték, a Waltham név azonban tovább élt.
A kitartó munka aztán meghozta gyümölcsét: az 1876-os philadelphiai világkiállításon a Waltham bemutatta forradalmi automata berendezéseit, óráival pedig aranyérmet nyert. Egyik legnagyobb megrendelőjük az állami vasút lett, amelynek kronométereket szállítottak, s az amerikai mellett más piacokra is betörtek. A cég Charles Lindbergh történelmi repülőútjában is szerepet vállalt. A New York-Párizs távot elsőként teljesítő gép, a Spirit of St. Louis műszerfalába egy Waltham órát is beépítettek.
A második világháború után Waltham pénzügyi nehézségekbe ütközött, és csődbe ment, több kísérletet tett a vállalat újjáélesztésére az 1940-es és az 1950-es évek elején. Végül a vállalat teljesen megszüntette az órák gyártását, és megváltoztatta nevét Waltham Precision Instruments-nek, amely jobban tükrözi a jelenlegi termelésüket. A karóra-gyártás leállt, és az összes órarész minden fennmaradó készletét eladták a Hallmark cégnek, amely összeállította és eladta a „ Waltham” órákat.
Később a Waltham Precision Instruments eladta a „ Waltham órák” nevet a Delaware-i Waltham Watch Company-nak (vagy a „ Waltham of Delaware-nek”, hogy megkülönböztesse azt a Massachusetts cégtől), egy új céget, amely az órarészeket és később a teljes órákat importálta . Ez a vállalat a Hallmarkhoz csatlakozott, hogy lehetővé tegye a Hallmarkhoz hozzáféréssel ellátott órák tulajdonosai számára a Waltham részeihez való hozzáférést. Végül ez a cég is elbukott, és a „ Waltham Watches” névhez való jogot a New York-i M. Z. Bergernek adták el. Az MZB Kínából importál, és nem is a középkategóriás minőségű, a Hallmark-Walthan (Delaware-i) korszak órái voltak.
A sikerek ellenére a Waltham 1954-ben kénytelen volt bezárni kapuit - legalábbis az Egyesült Államokban. Az óragyártás őshazájában, Svájcban ugyanebben az évben megalapították a Waltham International SA-t. Az új cégvezetés egészen más alapokra helyezte a termelést: tömegcikkek helyett exkluzív luxustermékek készítésébe kezdtek. A márka legfőbb piaca Japán lett.
Waltham International SA (Svájc). Most már bonyolultabbá válik, 1954-ben, a olcsóbb órák megszerzésére irányuló kísérlet során a Waltham leányvállalatot nyitott Svájcban, a Waltham International, SA. Amikor az anyavállalat, a Waltham (Massachusetts) 1959-ben kilépett az csak az óra világából , a Walthan International szabadon álló üzletággá vált. A megállapodás egy része azonban az volt, hogy a Waltham International nem értékesít az órákat Észak-Amerikában. Ez átkerült az MZB évekre, és ezért nem látnak svájci walthamokat az Egyesült Államokban, Kanadában vagy Mexikóban.
A Waltham Precision Instruments évek óta folytatta az üzleti tevékenységet, így a repülőgépeszközök és egyéb kényes eszközök. Azonban a pénzügyi problémák növekedése a 80-as évek végéig a vonalak eladásához vezetett, amit a repülőgép órái gyártottak. 1994-ben a Waltham Massben található Waltham létesítmény bezárta az ajtókat. Minden repülőgép óragyártást eladtak az elsődleges DoD órás átdolgozó vállalkozónak, az Alabama cég Prime Time Clocks-nak, amely gyorsan átnevezte magát Waltham Aircraft Clock Corporation-nek.
Gyűjteményből kihagyhatatlan gyönyörű rendkívül ritka Waltham  óra kb az 1950-es évekből szép új bőr szíjjal.
Ez az óra a zavaros Hallmark-Waltham (a Delaware-i) évekből származik, amikor a világ minden részéből származó alkatrészeket a Waltham név alatt kellett összeszerelni .
Szép  számlap szép indexekkel  szép  eredeti mutatókkal. Szép aranyozott tok acél hátlappal . Karc mentes plexi . Dátum kijelzés. Szerkezete teszi dolgát működik . Hozzá való szép új bőr szíj. Igazi gyűjteményi darab lehet de hordásra sem utolsó ez a gyönyörű és nagyon ritka Waltham  óra. A képek magukért beszélnek. Mérete : 34mm korona nélkül.
Óráimnál tok polírozás krómozás ródiumozás aranyozás mutatók foszforozása 7 munkanapon belül megoldható.
Pontosság, járástartalék, megbízhatóság nem vizsgált, így erre garanciát nem tudok vállalni, ha az óra nem működik arra külön a leírásban felhívom a figyelmét.
Jó licitálást, kérem tekintse meg egyéb termékeimet is, a "; felhasználó további termékei"; -re kattintva
Posta: 600 forint elsőbbségi ajánlva bubis borítékba


Jelenlegi ára: 19 900 Ft
Az aukció vége: 2020-05-24 10:12 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése