2019. szeptember 28., szombat

Papp Miklós - A karácsonyi ikon etikája - Jelenlegi ára: 2 541 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a lira. hu online könyváruház csapata.
Áruházunk közel 50 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
A megrendelt könyveket házhozszállítással veheti át. A szállítási díj a rendelés értékétől függ: 5000 Ft alatt 799 Ft, 5001-10000 Ft között 599 Ft, 10000 Ft felett ingyenes az ország egész területén.
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
1566891
Papp Miklós
A karácsonyi ikon etikája
A bizánci kereszténységben a karácsony ikonjának különös jelentősége van: gazdag világ, mély teológia, kozmikus spiritualitás tárulhat elénk. Karácsonyra készülve hasznos lehet az ikon részleteit imádságos szemlélődéssel körüljárni, s lassan közelíteni az Újszülötthöz, hogy a karácsony igazi ajándékát megkaphassuk. Egyetlen ikont teszünk a testi, s főleg lelki szemeink elé, hogy a Lélek mozdítsa meg legmélyebb érzéseinket, gondolatainkat, döntéseinket - s így az ikon fátyla mögé tekinthessünk, a Misztériumhoz közelebb juthassunk.
Napjainkban ömlenek ránk a képek, melyek sekélyes érzéseket, gondolatokat és erkölcsöt ébresztenek. Sekélyes képek a világból, de sekélyes képek a jámbor vallásosságról is. A sekélyes esztétika pedig sekélyes vallásosságot és etikát fog előmozdítani bennünk. Az ikon igényes kép: igényes figyelemmel lehet csak közelíteni hozzá, s úgy segít igényes élethez.
Az ikon készítése minta a karácsonyra készülő embernek: a nyers fát meg kell művelni, aztán fehér, üres alapozást adni, majd ezután lehet rajta megfesteni a szentet imádság és böjt segítségével. Az ember is művelje meg nyers önmagát, váljon üres lappá belső világa, s így engedje, hogy a Szent ezen a karácsonyon is megajándékozza egy szikrával, Önmagával.
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Házhozszállítás
A szállítási díj a rendelés értékétől függ: 5000 Ft alatt 799 Ft, 5001-10000 Ft között 599 Ft, 10000 Ft felett ingyenes az ország egész területén.
Köszönjük, hogy bennünket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A lira. hu csapata


Jelenlegi ára: 2 541 Ft
Az aukció vége: 2019-10-18 18:32 .

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése